TopPlus – două șine de ghidare pentru placa de presare

Șinele de ghidare TopPlus® pentru placa de presare asigură distribuția uniformă a forței de presare pe placa de presare. Prin urmare placa de presare rămâne stabilă chiar și cu o încărcare neuniformă (când o parte a camerei are mai mult material decât partea cealaltă, ceea ce este comun) , nu se înclină, nu se răsucește.

Această tehnologie are un avantaj mare în cazul deșeurilor mai dure, groase și rezistente, unde materialul exercită o rezistență mai mare față de placa de presare în timpul procesului de presare.
Pentru cantități mari de deșeuri, în cazul în care mașina și, prin urmare, placa de presare sunt supuse presiunii în mod continuu, ghidajul TopPlus® cu două șine garantează o durată de viață lungă.

Ghidajul cu șine protejează cadrul și piesele mașinii, disipează vibrațiile datorate presării, ajută la mișcarea ușoară a plăcii de presare, ceea ce garantează și o durată de viață mai lungă.

Alte sisteme folosite de către alți fabricanți:

Torsion-Control-System (TCS) – Sistem de control al torsiunii

Sistemul TCS  controlează poziția plăcii de presare. Când placa ajunge o anumită torsiune, mașina oprește procesul de presare și ridică placa de presare.

Operatorul nu primește feedback sau informații despre acest lucru.

Materialul nu va fi presat în mod corect.

În locul ghidajului stabil al plăcii de presare (TopPlus), în sistemul TCS se folosește un ghidaj intern slab care economisește o cantitate semnificativă de oțel scump.

Dezavantajele sistemului TCS:

  • Cantitate semnificativă de defecțiuni mecanice datorită forței excesive de compresiune pentru structura slabă
  • Nu există ciclu de presare
  • Densitate mică a baloților
  • Durată de viață scurtă

 

Ghidaj intern pentru placa de presare

Există producători care folosesc un ghidaj intern pentru placa de presare, lângă pereții laterali interiori.

Acest lucru provoacă solicitări mecanice ridicate în mașină!

Această tehnologie de ghidare aplică ghidajelor laterale de 2-6 ori forța totală de presare în funcție de lungimea acestora.

Dezavantajele ghidării interne

  • Solicitări mecanice ridicate
  • Densitate mică a baloților
  • Durată de viață scurtă

 

Malagrow Waste Romania