Mașină de balotat

CE ESTE MAI PRECIS O „mașină de balotat”?

Mașinile de balotat reprezintă o ramură specială a compactoarelor de deșeuri, care produc baloturi rectangulare, cu densitate și masă mare din deșeurile libere, în vrac. Această practică poate reduce drastic costurile de transport, precum și să economisească mult spațiu și forță de muncă.

Din punct de vedere profesional, „compactor de deșeuri” este un termen generic, care se poate separa în două părți:

  • Compactoare de deșeuri comunale: cu aceste aparate, pot fi compactate cu o eficiență de 70 – 80 % deșeurile menajere, deșeurile mixte (ex. resturi de mânare) generate în casă, la birou, la bloc, la spitale etc., colectate în mod caracteristic în pubele (cu dimensiuni între 120 – 1.100 l).
  • Mașină de balotat: cu mașinile de balotat, în mod caracteristic, se pot compacta în formă rectangulară deșeurile colectate selectiv, cu o eficiență de aproximativ 85 – 95% în funcție de performanța mașinii și tipul de deșeu. Acestea sunt, în mod caracteristic deșeuri de hârtie, carton, folie, însă aceste dispozitive pot fi utilizate pentru gestionare majorității celorlalte tipuri de deșeu.

Care sunt avantajele practice ale utilizării unei mașini de balotat?

  • Se pot reduce semnificativ costurile de gestionare a deșeurilor, deoarece se realizează baloturi din deșeuri libere, reducând astfel frecvența de transportare, și utilizând până la 100% din capacitatea vehiculului de transport.
  • Datorită eficienței de compresie mare, se poate economisi spațiu semnificativ, și utilizat pentru alte activități comerciale, generând astfel profit societății. Deoarece baloturile au forma rectangulară, se pot amplasa unul peste celălalt: pe 1 EUR palet se poate plasa între 600 – 1.100 kg de deșeuri.
  • Camera de compresie a mașinilor de balotat servește și ca loc de depozitare a deșeurilor, deoarece deșeurile generate se pot alimenta în mașina de balotat conform măsurii generării lor, nefiind astfel necesară amenajarea unui loc de depozitare a deșeurilor.
  • Se poate obține un mediu mai curat, mai organizat.
  • Se poate economisi forță de muncă, deoarece deșeurile nu trebuie tratate în prealabil (tăiate, pliate). Nu există alte procese de muncă decât alimentarea mașinii cu deșeuri, apoi legarea baloturilor. În cazul mașinilor noastre automate, nu există nici timp de legare, deoarece la aceste mașini, nu există altceva de făcut decât alimentarea lor cu deșeuri, toate celelalte procese fiind automate, inclusiv legarea și golirea baloturilor.
  • Puteți alege o soluție ecologică, prietenoasă cu mediul, astfel reducându-vă amprenta ecologică.

De ce să alegeți malagrow waste?

Compania Dumneavoastră va fi considerată una ecologică datorită mașinilor de balotat, cu ajutorul cărora puteți reduce cu succes impactul asupra mediului, prin balotarea mai multor tipuri de deșeuri.

Dacă în cadrul procesului de fabricare, vi se produc deșeuri de carton ondulat, hârtie, folie de plastic, flacoane PET, doze de băuturi răcoritoare din metal și carton, benzi de prindere, flacoane, căni de plastic și metal, textile, atunci va merita fără îndoială să utilizați o mașină de balotat.

Mașină de balotat mici cu cameră unică STRAUTMANN 

Alegeți dintre următoarele mașini de balotat

BP3, BP4, BP6, BP10, acestea sunt prese de balotat cu forță de compresie între 3 – 10 tone, care realizează baloturi de dimensiune mică, nu de dimensiune industrială (balot de dimensiune industrială: suprafață de aprox. 1 europalet, se poate vinde direct, greutate minim 300 kg, fixat prin legare în cel puțin 4 puncte), adică baloturi cu greutatea între 30 – 80 kg.

Caracteristic, aceste mașini necesită spațiu puțin, pot fi mișcate ușor, chiar și cu cric, se recomandă a fi utilizate pentru cantități mai mici de deșeuri. Datorită dimensiunii mașinilor, orificiul de alimentare este de maxim 800 mm x 460 mm, așadar la selectarea mașinii, trebuie să se ia în considerare dimensiunile deșeurilor generate, deoarece un element important al lucrului rapid și eficient este ca deșeurile să se poată introduce în mașină fără orice tip de modificare (tăiere, pliere). Legarea baloturilor se realizează cu ajutorul a 2 benzi, iar scoaterea lor din mașina de balotat, cu o remorcă de baloturi fixată la mașină sau prin eliminare cu lanț (BP10).

Aceste mașini sunt perfecte pentru firme, întreprinderi, clădiri de birouri, spitale, etc. mai mici, unde depozitarea deșeurilor reprezintă o problemă, dar sunt ideale și lângă o mașină de balotat mai mare, unde pe lângă cantitatea mare de deșeuri, se produc și alte tipuri de deșeuri în cantități mai mici (ex. o cantitate mai mică de folie lângă o cantitate mai mare de carton).

BalePress 3

Strautmann BalePress 3 este cel mai mic membru al noii familii de mașini de balotat cu o singură cameră. Această mașină este perfectă pentru balotarea deșeurilor comunale, de hârtie, folie, flacoane PET, plastic și aluminiu.

BalePress 10

Strautmann BalePress 10 este perfect pentru balotarea deșeurilor de hârtie, folie, flacoane PET, plastic și aluminiu. Forța de compresie de 10 tone poate avea ca rezultat o scădere de volum de până la 90% în funcție de materialul presat.

BalePress 4

Strautmann BalePress 4 este cel mai popular membru al familiei mașinilor de balotat cu o singură cameră, deoarece este potrivită pentru balotarea deșeurilor comunale și cantităților mai mici de hârtie, folie, flacoane PET, plastic și aluminiu.

BalePress 6

Strautmann BalePress 6 este cel mai puternic membru al mașinilor de balotat mici cu cameră unică, fiind perfect pentru balotarea cartonului și foliei mai groase, flacoanelor PET și deșeurilor din aluminiu.

BalePress 6S

Mașina de balotat BalePress 6S este o versiune mai puternică a mașinii de balotat mici BP4. Dacă am dori să o caracterizăm pe scurt, am descrie această mașină de balotat ca și un BP6 în corpul unei BP4. BP4 este o mașină de balotat cu design mai ergonomic și mai mare decât BP4 Compact.

MK 700

Strautmann MK 700 este cel mai mic membru al familiei de mașini de balotat cu două camere. Utilizând această mașină de balotat, pe lângă balotarea ce asigură economisirea de spațiu, se poate rezolva și gestionarea și depozitarea mai multor tipuri de deșeuri în același timp.

BalePress 4 Compact

BalePress 4 Compact este o dezvoltare nouă unică din gama Strautmann. La designul acestei mașini, am acordat atenție specială nevoilor partenerilor noștri care nu dețin foarte mult spațiu pentru amplasarea mașinii, însă doresc să producă baloturi compacte stabile, cu densitate ridicată.

Cerere ofertă Solicitați oferta noastră personalizată!

Mașină de balotat mare cu cameră unică STRAUTMANN

Vă rugăm alegeți dintre următoarele produse

BP18BP28BP53PP1208ALB, care realizează baloturi de dimensiune industrială, cu posibilitate de vânzarea lor directă. Au o forță de compresie între 18 – 58 tone, selectarea căreia depinde în majoritate de tipul și cantitatea de deșeuri. Membrii de dimensiune mai mică ai acestei familii pot reprezenta alegerea excelentă și pentru cantități mai reduse de deșeuri, deoarece dimensiunea camerei este de aprox. 1 m3, ceea ce se poate utiliza ca și depozit de deșeuri (se poate aștepta la baloturi cu dimensiunea între 300-400 kg), dar în același timp, mașinile noastre mai mari sunt utilizate în gestionarea eficientă a unor cantități de deșeuri de până la 20-40t/lună.

BalePress 18

BalePress 18 este o mașină de balotat universală, care poate fi utilizată pentru balotarea deșeurilor de hârtie, folie, flacoane PET, plastic și metal, dar și a deșeurilor comunale. Mașina cu forță de compresie de 18 tone are o capacitate de compresie de până la 90% în funcție de tipul deșeului, ceea ce reduce semnificativ cerința de spațiu și costul de transport.

BalePress 28

Mașina de balotat BalePress 28 cu o putere de presare de 28 de tone, poate transforma cartonul, hârtia, materialele plastice și butoaiele în baloți! Este ușor de utilizat cu câteva funcții unice: afișare vizuală, mecanism de legare simplă a baloților, deschidere și închidere ușoară a ușii de încărcare, control ușor, sistem automat de ridicare baloți cu lanțuri.

BalePress 53

Una dintre cele mai populare mașini de balotat, care poate compacta cartoane, hârtii, materiale plastice și butoaie cu o forță semnificativă de presare de 53 de tone!
Este ușor de utilizat cu câteva funcții unice: afișare vizuală, mecanism de legare simplă a baloților, deschidere și închidere ușoară a ușii de încărcare, control automat, ridicare baloți cu sistem hidraulic separat.

PP 1208

Seria PP a fost dezvoltată în primul rând pentru utilizarea optimă a echipamentelor pentru transportul deșeurilor, combinată cu cei mai buni parametri de calitate. Compactarea cartonului, hârtiei, plasticului, butoaielor, cutiilor de conserve și a cutiilor metalice cu ajutorul presei de balotat cu o singură cameră de tip PP 1208 are ca rezultat un volum redus cu 95%.

Mașină de balotat folie PP 1208

Presa de balotat Strautmann PP1208 Plastic are toate avantajele presei PP1208, dar a fost dezvoltată pentru compactarea deșeurilor din plastic dur și folie groasă. Datorită proprietăților sale avantajoase, este o alegere ideală pentru ateliere de dezmembrări auto, firme de dezmembrări deșeuri electronice și fabrici de mașini.

Mașină de balotat multicamere MK1100

Presa Strautmann MK1100 este o mașină profesională de balotat cu două camere. Presa are un design ergonomic special conceput. Înălțimea optimă de încărcare permite o compactare confortabilă și sigură. La mașina MK1100 se pot conecta 4 camere în plus, ceea ce permite compactarea a 6 tipuri de deșeuri cu o singură mașină.

Mașină de balotat cu camere multiple STRAUTMANN

Vă rugăm alegeți dintre următoarele produse

bálázógépek

MK 700

Dintre mașinile noastre de balotat cu camere multiple, mașina MK 700 poate obține o reducere de volum de până la 90% cu ajutorul forței sale de compresie de 4 sau 6 tone. Astfel se pot economisi nu numai timp și energie, ci și costurile de transport și depozitare, datorită cerinței de spațiu reduse. Produce baloturi de max. 60 kg fără timp de așteptare.

bálázógépek

MK 1100

Această mașină oferă o soluție pentru compresarea cartoanelor, hârtiilor, cutiilor și Tetra Pak în baloturi de 250 kg, datorită forței sale de compresie de aproape 20 tone. Timpul de așteptare este practic inexistent: timpul de compresie pe traseul de presă de 70 cm este de 28 secunde.

Cerere ofertă Solicitați oferta noastră personalizată!

Mașină de balotat automată STRAUTMANN

Vă rugăm alegeți dintre următoarele produse

bálázógépek

BaleTainer

BaleTainer este dezvoltarea nouă și unică a Strautmann Umwelttechnik GmbH, care include combinația unică a balotării și brichetării. Servește în primul rând la balotarea cartonului, hârtiei și flacoanelor PET.

bálázógépek

GigaBaler

GigaBaler este varianta orizontală a mașinii de balotat automate BaleTainer, cu aceeași integrabilitate universală, însă datorită structurii sale, este potrivită pentru producerea de baloturi industriale mai lungi. Cu utilizarea sa, gestionarea cantităților mari de deșeuri de hârtie, carton, folie și PET se poate rezolva ușor și eficient.

bálázógépek

Mașină de balotat automată ABBA

Precizia și durabilitatea garantată de construcția germană sunt caracteristici acestor mașini, care au fost dezvoltate pentru producerea de baloturi cu densitate mare din deșeurile obișnuite din carton, hârtie, folie, dar și a altor tipuri de deșeuri speciale, cum ar fi plastic dur, tapițerii auto, textile, flacoane PET, doze de băuturi, etc.

Cerere ofertă Solicitați oferta noastră personalizată!

Mașini de balotat semiautomate

Vă rugăm alegeți dintre următoarele produse

bálázógépek

AutoLoad - Baler

Remorca de colectare a cartonului poate fi colectată la locul generării, fără partiționare, iar remorca se poate împinge direct în mașină. Fundul remorcii se ridică automat, iar apoi un rotor asigură alimentarea uniformă a materialului în cameră. Mașina compresează deșeurile în mod automat. Fundul remorcii coboară automat.

Încercarea gratuită a mașinilor?
Contactați-ne!

Încercarea poate include timpul de închiriere a mașinii, transportul, punerea în funcțiune, instruirea, așadar Dumneavoastră trebuie să vă concentrați numai asupra eficienței compactării și rezultatele compactorului.

Este posibilă încercarea în același timp a mai multor mașini de balotat. Vă rugăm să conveniți de fiecare dată condițiile de livrare cu colegii noștri.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Malagrow Waste Romania