TimeControl – (Idő kontroll)

Tehnologia TimeControl (controlul timpului) este o tehnologie de presare folosită de Strautmann, cu care se obține o densitate mai mari a balotului comparativ cu tehnologia tradițională PressureControl (controlul presiunii) la mașinile cu performanțe similare.

Controlul presiunii

În cazul controlului presiunii, ciclul de presare durează până la atingerea unei presiuni de ex. de 130 bari. Când camera de presare este plină cu deșeuri, placa de presare pornește la apăsarea unui buton, dar când ajunge la 130 bari, începe imediat să se ridice. Deșeurile stau sub presiune numai timp de 1 secundă.

Controlul timpului

În acest caz ciclul de presare durează întotdeauna aceeași perioadă de timp. De îndată ce camera de presare este umplută cu deșeuri, placa de presare pornește la apăsarea unui buton și apoi rămâne pe deșeuri. Deci placa nu ÎNCEPE SĂ SE RIDICE. Placa rămâne pe deșeuri sub presiune maximă pentru o vreme (aprox. 10-15 secunde).

Cu această tehnologie, se pot atinge densități și greutăți mai mari de balot. Poate fi modificată timpul de balotare și, astfel, densitatea și greutatea balotului.

În practică, acest lucru compară performanța unei mașini Strautmann de 4 t cu o mașină de 6 t de la un alt producător.

TimeControl

La presiune maximă, placa de presare exercită presiune asupra deșeurilor timp de aproximativ 10-15 secunde pe ciclu.

Rezultat:

  • Densitate mai mare de balot
  • Greutate mai mare de balot

PressureControl

Când ajunge presiunea maximă, placa de presare începe IMEDIAT să se ridice, ținând deșeurile sub presiune maximă numai pentru aprox. 1 secundă.

Rezultat (în comparație cu TimeControl):

  • Densitate mai mică de balot
  • Greutate mai mică de balot
Malagrow Waste Romania