Sistem de închidere cu roată

Sistemul de închidere cu roată este o tehnologie sigură folosită de către Strautmann Umwelttechnik GmbH de ani de zile.

Astăzi, mașinile Strautmann cu o singură cameră folosesc această tehnologie aproape fără excepție, este aproape naturală, dar merită menționate câteva cuvinte despre aceasta, deoarece este o îmbunătățire foarte semnificativă față de sistemele ușilor utilizate de alți producători.

Ușa unei mașini de balotat poate fi deschisă și închisă de sute de ori într-un an, dar chiar de mii de ori în câțiva ani, fiind supus unei solicitări foarte mari. În consecință, încuietoarea ușii este un punct critic a mașinii, motiv pentru care este extrem de important să alegeți o mașină de compactare cu cel mai bun mecanism de închidere, care este de lungă durată și adecvat din punct de vedere al siguranței la locul de muncă!

Majoritatea producătorilor utilizează pe mașinile lor dispozitive de închidere simple și ieftine. Acest lucru are multe avantaje:

  • Structura este foarte simplă

  • Fiind simplă este și o soluție ieftină

În același timp, această formă de închidere a ușii are propriul său dezavantaj dacă nu este închisă corect sau pur și simplu neglijent sau dacă mecanismul de închidere este uzat sau îndoit, ceea ce este adesea dificil de văzut cu ochiul liber sau se poate deschide ușor din cauza presiunii interne ridicate. O ușă care se deschide în acest fel poate provoca răni foarte grave operatorului, astfel încât verificarea constantă a mecanismului de închidere este necesară pentru respectarea cerințelor de siguranță în muncă.

În schimb, mecanismul cu roată este o formă de închidere 100% a ușii care asigură că astfel de accidente nu vor avea loc. 

Malagrow Waste Romania