CD – Legare cu ușă închisă

Legarea baloturilor cu ușă închisă este o versiune tehnic mai simplă față de legarea cu ușă deschisă, așadar mașinile de balotat cu funcție de legare cu ușă închisă au un preț mai favorabil, însă în practică, legarea este semnificativ mai complicată. Legarea corespunzătoare a baloturilor necesită experiență mai mare, și un timp mai îndelungat, iar din acest motiv, recomandăm sistemul de legare cu ușă închisă numai la cantități mici de deșeuri.

La prima vedere, singura diferență între mașinile cu sistem de legare cu ușă închisă și cele cu ușă deschisă este la designul ușii. În timp ce mașina de balotat cu legare cu ușă deschisă are ușa solidă, pe ușa mașinii de balotat cu legare cu ușă închisă există două deschideri pentru legare. Diferența semnificativă din care rezultă prețul mai favorabil al mașinii, se datorează metodei de control, care este mult mai simplă față de mașinile de balotat cu legare cu ușă deschisă.

A képek illusztrációk, a gépek műszaki kivitelezései változhatnak

Deoarece în cazul legării cu ușă deschisă, ușa mașinii este deschisă complet, legarea are loc în mod direct pe balot, nu sunt necesare cavități pentru ghidarea benzilor.

În caz de legare cu ușă închisă, ușa inferioară rămâne închisă, iar benzile se ghidează prin partea inferioară a camerei de compresie, ieșind pe ieșirea pentru legare și se leagă pe elementul de legare din fier.

Pe urmă, banda de balotat se ghidează la ușa superioară deasupra balotului în poziția verticală a plăcii de compresie, și se ghidează afară prin ieșirea de legare. Pe urmă, se închide ușa superioară, iar placa de compresie se coboară, aducând balotul sub presiune. După toate acestea, legarea baloturilor va avea loc prin intermediul ieșirilor pentru legare cu ușile complet închise.

Acest tip de legare are numeroase dezavantaje față de legarea cu ușă deschisă:

  • Legarea baloturilor este mai grea, deoarece se poate efectua numai prin două deschizături mici.
  • Din cauza grosimii ușii (aprox. 5 cm), legarea nu poate avea loc direct în lateralul balotului, iar din acest motiv, balotul deja legat poate fi mai puțin compact, iar s-ar putea ca densitatea și forma sa să nu atingă același nivel ca și în cazul baloturilor realizate cu legare cu ușă deschisă.
  • Este o soluție care necesită timp. Atât ghidarea benzilor prin ieșiri, cât și legarea mai dificilă a lor reprezintă creștere semnificativă în timp. În plus, la legarea cu ușă închisă mai trebuie luat în considerare +1 ciclu de compresie, și deschiderea și închiderea ușilor de alimentare necesitând timp adițional.

În concluzie, putem spune că prețul mai avantajos al soluției de legare cu ușă închisă se datorează tehnologiei mai simple, controlului mai simplu, dar în același timp, aceste soluții își au „prețul”, deoarece necesită mai mult timp de lucru, și pot avea ca rezultat baloturi de calitate mai redusă. Așadar, recomandăm utilizarea mașinilor de balotat cu soluție de legare cu ușă închisă numai în cazul generării unei cantități mai mici de deșeuri, aprox. 100-300 kg pe săptămână, deoarece în cazul cantităților mai mari, din cauza dezavantajelor acestei soluții de legare (timp de lucru, densitate baloturi), mașina probabil nu își va recupera valoarea.

Malagrow Waste Romania